onsdag 16 december 2009

Anlant till Koh Samui!

Heej :)


Sen vi sist skrev sa har vi deltagit i ett luciatag pa PhiPhi. Vi gick omkring vitkladda med glitter i har och ljus i handen pa PhiPhi och sjong luciasanger. Alla stod bara och kollade pa oss nar vi passerade. Forsta aret detta genomfordes hade byborna tydligen trott att det var ku klux klan som kommit pa besok! Luciataget var dock inte riktigt som det brukar vara hemma i Sverige. Har fick vi namligen shotar pa de olika stoppen..
Dagen efter lucia gav vi oss ut pa en utflykt. Vi akte med longtailboat runt PhiPhi och kollade in en massa fina oar, darbland Maya Bay, dar "the beach" spelades in. Vi kikade aven pa Monkey beach, dar aporna drack pepsi och at banan. Baten stannade aven mitt ute pa havet och lat oss hoppa i och snorkla. Vi fick se fiskar i alla dess olika kulorer. Bla, roda, gula mm. Dagen avslutades med att vi satt i baten och beundrade den vackra solnedgangen!

Igarkvall anlande vi till Koh Samui, dar vi fortillfallet befinner oss. Har pa Koh Samui gar allt jatte bra, vi bor billigt mitt i smeten, har fint vader och pa dagarna hanger vi pa en nice beach. Resan hit var dock mindre trevlig. Forsta akte vi farja till Krabi, vilket inte var nagra prblem alls, men sedan skulle vi ta en buss vilket inte alls var lika kul. For det forsta fick vi inte kopa vatten, varat hade vi glomt pa hotellet! Busschaffisen var en riktig pajas som bara skrek och var allmant storande, dessutom forstod vi inte ett ord av vad han sa. Det var fruktansvart varmt och bussen hade knappt markbar ac. Vi var helt dyblota av svett! Daremot traffade vi fyra trevliga svenska killarsom underlattade varan resa, genom att hjalpa till med varat bagage. De fixade aven billig taxi och billigt boende till oss :)

Pa kvallen gick vi pa en strandpromenad och nar vi skulle ta oss upp till varan gata igen sa genade vi genom en hotellpark. Har horde vi ett rasslande ljud bland buskarna, och Jossan horde ett skrik bakom sig; SPRIIIIING!!! Det var alltsa Anna som fatt eld i baken av rasslandet. Dar sprang vi alltsa som tva pajjasar in i lobbyn pa ett lyxhotell, dar en trevliga tjejen i receptionen log mot oss och onskade en trevlig kvall!

Dagen som varit spenderade vi pa beachen for lite sol och bad. Varje morgon gor vi ett forsok till en morgonpromenad, men sangen ar lika skon varje gang. Sa vi kommer dessvarre inte sa langt. Pa beachen inforskaffade vi oss idag en boll som Jossan med gladje har lekt med hela dagen, Anna var dock inte lika fortjust!

Pa eftermiddagen fick Anna tummen ur och gav sig ut och sprang, nar hon kom hem var hon nast intill doende och flamtade efter vatten. Efter att hon aterhamtat sig gick vi ut och at middag!
KRAMAR:)




Har far vi hjalp av ett par starka armar med vara bagage


Har skulle allt mamma Ehn viljat vara med, underbar solnedgang!



Battur pa PhiPhi



Bamboo Island




Monkey beach





Luciafirande pa PhiPhi















4 kommentarer:

  1. Hej flickor!
    Oj vilken skillnad på väder vi har. Här är det 7-8 minusgrader och en isande nordan.
    Skönt att se att ni har det bra och blir
    brunare för varje gång man ser bilder från er.
    Sköt om er och ha det fortsatt bra!
    Britt/Börje

    SvaraRadera
  2. halloo!

    nu börjar det likna något! den vita färgen är ju i princip obefintlig;) här har vi snö, så mysigt...men kallt! burr! njuuut! tänker på er! stora julkramar från ida

    SvaraRadera
  3. Hej små tärnor!

    Såå fint bruna Ni börjar bli! Har en avundsjuk chef här som vet precis hur fint det är på Koh Samui. Om mamma Ehn gillar solnedgången så gillar jag Bamboo Island skarpt.
    Sköt om Er små sötnosar, kram mamma Bäck

    SvaraRadera
  4. heej grils! vilken underbra strand ni hade kort på! =) blir götta avis! på ica är allt fin och dom frågar att vart ni är och så! Jag ska hälsa frin städ-Marita, hon ville att jag skulle hälsa från henne när jag skickade en hälsning! fint att ni har börjat att få lite färg, det är annat än man har här i sverige, men men jag ska inte klaga vi har ju snööö!!! =) var rädda om er min pajjasar!! puss & kram Julia

    SvaraRadera