tisdag 12 januari 2010

Brisbane- Noosa

Hej alla pajasar! :)

Forst och framst, Johan, ifall det ens hade funnits hetingar pa jobbet sa vet du vid det har laget att 40+ inte ar nagot for oss!

Har kommer en liten uppdatering pa livet har down under. For det forsta har vadret verkligen vant. Det ar stralande sol och snuskigt hett har. Forut klagade vi pa att det var molningt, nu klagar vi pa att det ar sa varmt att vi inte ens kan sova.

I lordags motte vi upp Tony och Rikard i Brisbane. Det blev en kort men rolig traff, da vi inte ens spenderade ett dygn tillsammans. Anda hann vi med att ata pa restaurang, glassatning, poolbad och en hel del harliga skratt.

Pa sondag eftermiddag akte vi vidare till Noosa, och vart hostel "Dolphins Beachhouse" (som for ovrigt inte har ac). Noosa ar en liten mysig stad, det ar skont att slippa tjatet om att man maste festa jamt. Men och andra sidan ar vi nu istallet rastlosa varenda kvall..

I mandags latae vi oss bara pa stranden. Solen stod hogt pa himlen och vagorna var skyhoga. Nar vi hade som allra roligast i vattnet gav Anna ifran sig ett dodstjut. Nagon sorts manet kom at henne lite har och var pa kroppen sa hon tjot som en liten gris medan vi skyndade oss upp ur vattnet. Val uppe pa land borjade det svida mer och mer pa Anna, och Jossan fick agera hjaltinna och osa sitt dyra Mount Frankling vatten over henne. For att forsakra oss om att det inte var nagot farligt knallade vi bort till livvakterna som inte verkade ta sa allvarligt pa den halvdoda Anna. Det sa bara "har, ta lite is". Efter en stund var dock dramat over och vi la oss tillratta pa vara saronger igen.

Framat eftermiddage beslot vi oss for att det var dags att ata tacos, sa vi vandrade ner till centrum. Det var valdigt langt att ga, och pa hemvagen var vara kassar mycket tunga.. sa efter manga om och men gjorde vi darfor nagot som vi aldrig gjort forut.. Vi stal en kundvagn och slapade hem vara varor i. Utanfor matbutiken traffade vi aven tva svenska tjejer, som vi snart gjorde till medbrottslingar. Hemvagen blev full av massa tjat och skratt.
For att gora oss av med alla bevis pa var stold sa dumpade vi kundvagnen utanfor en tradgard och bar vara kassar den sista biten.

Pa tisdagen blev det tidig uppgang for att bege oss till Australia Zoo. Vi var som tva forvantansfulla smaflickor pa vagen dit. Vi fick bla. se krokodiler, kangrus (sorry larare Monica, vi vet inte hur man skriver det i plural), jatteskoldpaddor, koalor och annat som man bara maste se nar man ar i Australien. Vi fick aven se en show som den numera avlidne krokodiljagaren Steve Irwing forut holl i. Nu var det dennes fru och barn som stod for underhallningen och matade de blodtorstiga krokodilerna. Allt detta var valdigt haftigt, men aven har blev vi rastlosa efter ett par timmar.

De kommande dagarna ar inte helt planerade an. Idag skall vi aka vidare till Rainbow Beach, och harifran skall vi gora Fraser Island pa torsdag eller fredag. Fraser Island ar en o dit manga backpackers aker. Man hyr en bil tillsammans med nagra andra och aker runt on och campar. Vi skall vara borta tva natter.

Nu skall vi ga ut och lata oss en stund vid poolen innan vi paborjar var bussresa till Rainbow beach. Nasta uppdatering kommer efter Fraser. Puss&Kram skumbanan :)

5 kommentarer:

  1. Heja flickor!
    Ni har det skönt! Det både syns och kan läsas ut av er blogg.
    Här är det fortfarande kallt och snöigt, skidorna har kommit fram.
    På lördag är det fest, det ska bli kul!
    Britt/Börje

    SvaraRadera
  2. Heej!! Anna kan det var så att det var en blåsmagnet som brände dig?? kul att ni träffade killarna igen =)hoppas att tacos smakade bra =)puss &kram

    SvaraRadera
  3. Hej Josefin o Anna!

    Förstår att Ni har det varmt, sas på tv:n häromdan att det slogs värmerekord i Ert land down under!!Här är det fortsatt kallt, vi fick ju hem en Jeppe (i t-shirt) idag som tyckte det var fruktansvärt kallt här!!Men skönt att ha en "unge" hemma igen, tvättmaskinen fylldes direkt!!

    Ha det så bra på Ert äventyr till Fraser!!kram mamma A-L

    SvaraRadera
  4. heey pajjasbrudar !!
    ni har de ju stöört skönt bland alla hunkar down under ser jag (även om ni nu inte hittade några på er park-bänks-sittning häromadan) ;) ha! ni är supersöta på era bilder och ni ska bara veta att jag saknar er massa :) take care dudes , XoXo emelie

    SvaraRadera
  5. haj tjuvar! att ni går runt och snor kundvagnar gör mej lite orolig. men annars låter allt helt underbart, fraser och zoo. mysigt! ta hand om varandra, pussar från ida!

    SvaraRadera