lördag 30 januari 2010

Nu ar det var!

Just nu befinner vi oss i Chistchurch. Vi anlande hit natten mellan lordag och sondag och det kandes helt underbart att fa sova i en sang igen efter att ha varit hemlosa i over ett dygn. Hostelet vi bor pa heter "Xbase" och ar superfrasht! Vi bor i speciella tjejrum med kyl och frys, helfigursspegel, plattang, harfon och gudomliga sangar med varme i om man sa onskar. Inte nog med det, dessutom har vi fatt gratis shompoo, balsam, champange i baren och RENA handdukar. Kanns konstigt att torka sig med nagot som faktiskt luktar gott ;) Vi gillar inte bara hostelet utan staden ar fantastisk. Den ar jattemysig och vadret ar hur harligt som helst, ungefar som svensk var.

Flygresan mellan Cairns och Brisbane gick bra. Kandes som att den tog ca 3 minuter da vi bada sov som stockar hela resan. Val framme i Brisbane hade vi 10 timmar att sla ihjal. Vi ockuperade varsin soffa och sov. Trots detta blev det mycket stressigt det sista innan planet skulle ga. Pa skarmn stod det att boardingen var klockan 17.00, men uppenbarligen var det inte sa. Nar Anna ligger och vilar i soffan kommer Jossan springande och skriker med panik i rosten: SKYNDA DIG! Det star final call pa varan flight. Vi slangde ihop vara grejor och sprang ivag. I hogtalarna horde vi hur de ropade upp Ms Josefin Back och Anna Ehn. Vi sprang pa planet med hjartat i halsgropen och nickade lite ursaktande till de ovriga passagerarna. Dramat fortsatte nar vi hade landat i Christchurch, da Anna glomt att hon hade en paprika i vaskan. Det stod valdigt tydligt att man inte fick bara med sig mat in i landet. Av ren tur visade Anna att hon hade insulin i sin vaska och hittade aven en stor rod paprika. Sakerhetsvakten beslagtog den mumsiga paprikan, och tur var val det.. Hade hon gatt 10 meter langre fram till nasta kontroll sa hade hon fatt bota 200 dollar.

Idag har vi bokar Kiwi experience, ett busspass som tar oss runt on. Sa nu kan vara kara modrar andas ut.. det blir ingen bilkorning. Kiwi ar valdigt bra och latt. Busschaufforen guidar oss igenom landet och hjalper till att boka boende och aventyr. Redan imorgon skall vi till Kaikoura dar man kan simma med delfiner!

Nu nar halva resan har gatt har vi kommit pa att vi nog saknar vara kara broder endel. Vi brottas med varandra istallet och pratar om dem 24 timmar om dygnet. De skulle allt ma om de horde vad vi sa. Vi ar bada helt overtygade om att ingen kan ha battre brorsor! :)

Ta hand om er dar hemma :) Kramkram

6 kommentarer:

  1. Tjena Pajasar!!
    Hah, base bodde vi också på när vi var i Christchurch, riktigt bra!

    Svensk vår hade vart trevligt, då det för tillfället är 20 minus här hemma och det inte går att gå utanför dörren utan att frysa halvt ihjäl.

    Delfinsimmet är riktigt fräckt men det blir ganska kallt så ta med er mycket kläder.

    Förstår att det inte är lätt ute i stora världen utan era bröder och kan inte göra annat än att hålla med er på den punkten:)

    Är riktigt avundsjuk på er just nu, Nya Zeeland är grymt, så njut och pröva alla extemsporter som går!!;)

    kram kungen

    SvaraRadera
  2. Hej på Er!

    Oj oj oj vad lyxigt Ni verkar ha det!!
    Synd på paprikan du Anna!
    Känns utan tvekan skönt med bussbiljett för mammahjärtat. TACK!

    Massa kramar o njut av ännu ett äventyr under Er härliga resa, mamma A-L

    SvaraRadera
  3. hej hej syrran!

    låter som att ni har det fint. jag och Oscar har läst den sista raden i ert inlägg ett antal gånger.. och tycker det var hög tid att ni fick med lite information av vikt!!

    saknar dig här

    kramar/oscar-mupp o gustaf

    SvaraRadera
  4. Hej flickor!
    Skönt att allt gick väl på flygplatsen.
    Tänk vad skönt med lite vårkänslor, här bara
    det snöar, men kylan har dämpats. Vi har haft
    femtio dagar med minusgrader, otroligt!
    Ha det fortsatt bra och njut av äventyren!
    Britt

    SvaraRadera
  5. Heej!
    Det låter ju som om ni har det toppen =) härligt med en skön säng och rena handdukar =)puss & kraam Julia D

    SvaraRadera
  6. Hej på er tjejer!!
    Vad ni gör kul saker vi blir så avis. Här hemma har melodifestivalen dragit i gång och igår gick Salem al Fakir och Ola vidare. Någon vår är det inte på gång här utan bara kallt och vinter. Våren kommer väl när ni kommer hem. Se nu till att göra allt ni kan och prova på mycket. Mamma A-L blir väl lite orolig men det fån ni ta!!! Ha det så härligt och vi hörs snart igen!!
    Kramar från faster Monica

    SvaraRadera