fredag 8 januari 2010

Senaste nytt!

Hej allihopa!

Vi har insett att det ar dyrt att leva i Australien, darav dalig uppdatering pa bloggen. Men har kommer ert efterlangtade inlagg!

Mycket har hant sedan sist vi skrev, vi har besokt bade Byron Bay och Surfers Paradise och nu har vi precis kommit till Brisbane!

I Byron Bay stannade vi i tva natter. Vi lyxade till det lite och valde ett dubbelrum, da vi trodde att vi skulle fa ha dusch och toalett for oss sjalva, men inte da.. Det visade sig att det egentligen var ett rum for par som ville vara ostorda.. Det var bara en dubbelsang intryckt i ett litet rum... For ovrigt imponerade inte Byron Bay pa oss sa jattemycket, men det kan ha berott pa att det var daligt vader nastan hela tiden.. Vad gor man i en liten stad dar man i stort sett bara badar, solar a dricker ol, nar det inte finns sol och vi inte gillar ol!? Men vi forsokte aktivera oss sa gott vi kunde. Ena kvallen traffade vi tva svenska pajasar! Stundtals pa kvallen lag vi dubbelvikta av skratt! Vi spelade kort med straff och den ena pajasen forlorade hela tiden. Staffen han fick utfora var bla. att ta en madrass ur en av sangarna for att aka rutschkana ner fran trappan, leka spoke med pase pa huvudet och vara batman (sjalvklart fixade vi en mantel). Allt detta fick han gora framfor ovriga hostelgaster samtidigt som han fick dra diverse ramsor.. En kvall som utvecklades till riktigt rolig, da vi egentligen hade planerat att bara lagga oss och lasa bok.

Dagen efter var himlen molnig igen, sa vi beslot oss for att gora en bergsvandring upp till en jattestor fyr. Pa vagen dit fanns det manga fina platser, och vi sag aven delfiner hoppa ute i havet :) Vagen upp var otroligt kampig, da det gick rakt uppat. Vi kampade oss igenom regnskogen och korde hoga knan i trapporna. Har snackar vi forsasongstraning!

Pa tisdagen akte vi vidare till Surfers Paradise for att spana in lite heta surfare, men det var antagligen ingen som slog oss da vi stod upp pa bradan! Vi bestamde oss namligen for att ta en surflektion, och gud vad roligt vi hade. Resten av dagen orkade vi knappt lyfta en fena, och dagen efter vaknade vi upp helt ororliga. Nu vet vi att det ar en bra ide att stretcha efter surfing. Mest nojda var vi dock over att vi bada lyckades sta upp pa bradan! Anna som tyckte surfcoachen var ratt het klantade sig lite extra for att fa hjalp med att sta..

En sak som stor oss bada valdigt mycket ar att andra personer verkar tro att vara saker ar deras. Vi har blivit av med tva adaptrar, suketter, salt (dyrt) och ketchup. Detta kanske inte later som hela varlden, men som backpackers raknar vi varenda cent.

Nu blir det fredgasmys, om det sa ar det sista vi gor.. Vi tankte ga ut och kopa nagot och mysa till det ordentligt idag och hoppas pa att vi far ha vart sexbaddsrum for oss sjalva. Imorgon kommer Rikard och Tony hit till Brisbane, och det ser vi fram emot!

Kram pa er

Tuff surfare


Anna klattrar i trad

Fin utsikt



Det var jobbigt!!



Nojd efter bergsvandringen


Madrassrutchkana



De svenska pajasarna :)



Harbour bridge




4 kommentarer:

  1. Hej tjejer!

    Skönt med lite uppdatering igen, Ni ser ut att ha det toppen!
    Det är ju tur att det är fler pajasar än Ni ute o reser som Ni kan leka med!!
    Jäkla folk som inte kan låta Era saker vara då!!

    Massa kramar mamma o pappa Bäck

    SvaraRadera
  2. Åka hela vägen till Australien för att leta snygga killar när ni hade det så bra att ni bara behövde gå till jobbet och varje dag få jobba med en as-snygg chef...och då menar jag inte Janne,Micke,Ninni eller Niclas...
    Kalle har gått i pension nu Anna...det behövs någon som kommer och packar kyckling, nej Jossan det är inget för dig..kunderna vill inte ha söndertuggad kyckling!! Ha det! /Harrys-kungen

    SvaraRadera
  3. Det låter som om ni har hur kul som helst! Man kan verkligen säga att ni är på rätt ställe nu när vi har 15 minusgrader hemma i Sverige! Var rädda om er och kör så det ryker! Kram Tes

    SvaraRadera
  4. Heej! låter som att ni har det bra =) tråkigt att det var dåligt väder! jasså, vet inte dom andra att man inte tar pajjasarnas saker?! härligt att får se lite kort igen!! =) puss & kram Julia D

    SvaraRadera