fredag 22 januari 2010

Whitsundays!!

Hey mates :)

I tisdags morse anlande vi till Airlie Beach efter att ha spenderat 14 langa timmar pa bussen fran Rainbow Beach. Eftersom vi skulle hoppa pa whitsundaysbaten pa kvallen sa hade vi en dag att sla sander i Airlie Beach. Det visade sig att detta kom att bli en utav de absolut varmaste dagarna pa lange och vi kunde inte rora oss en meter utan att bli helt genomsvettiga. Darfor lag vi som tva paddor i en park hela dagen och vantade pa kvallningen. Klockan 19.00 var det dags att stiga ombord pa Anaconda 3, som var segelbat hette. Har bjods det pa champange och snacks. Vi blev nedvisade till var hytt som vi delade tillsammans med tva andra tjejer. Den var sa liten att man nastan fick vara en och en dar inne. Forsta kvallen gjorde vi inte mycket utan gick och la oss ganska tidigt for att vara pigga till den tidiga uppgangen pa onsdag morgon. Klockan 07.00 steg vi upp och da lag baten utanfor den vackra standen "White Heaven Beach". Denna strand ar rankad pa tionde plats over de vackraste stranderna i varlden. Sanden bestar till 98% av silikon sa vi gjorde en boduscrub och polerade vara tander. Jossan polerade aven sin bismarkring och det visade sig att den var akta da fargen fortfarande satt kvar efterat. Vilken tur! Har fick vi aven prova pa att anvanda dykarutrustning och att andas med syrgastuber under vattnet. Det var frackt och vi kande oss grymt snygga i vara stingersuits. Dessa maste man anvanda nar man ar i vattnet ifall man inte vill bli brand av en manet, bli forlamad och do. Efter att ha spenderat ett par timmar har var det dags for lunch innan vi akte vidare till en strand dar vi fick snorkla. Namnas bor att det var det stora barriarrevet vi snorklade pa. Det tycker vi ar lite coolt och snorklingen var riktigt bra med manga fina fiskar.

Dag tva vaknade vi mitt ute pa havet utan land i sikte sa langt ogat kunde na. Jossan vaknade med pirr i magen da det var den stora dykardagen. Anna daremot vaknade lite halvt pa fel sida da hon inte fick dyka.. For er som inte vet sa far diabetiker inte dyka da man inte vet hur kroppen reagaerar sa langt under ytan.. vilken besvikelse! Val dags for dyket sa var Jossan fortfarande ganska lugn. De fick aka ut i en liten bat ut till revet, och nar det var dags att hoppa i fick de gora en sa kallad "backswing", dar man bara lutar sig bakat och aker i vattnet. Val i vattnet borjade hjartat klappa snabbt, men sa fort hon hade kommit ner pa botten var hon lugn igen. Dyket var helt underbart, de sag massa fina fiskar, stora skoldpaddor och... HAJAR!! De sag 2 st reef whitetipsharks, vilket gjorde dyket valdigt haftigt! Tillbaka uppe pa segelbaten var Jossan helt lyrisk och kunde knappt sluta prata om dyket. Pa eftermiddagen nar vi lag och solade som allra bast sa sag vi plotsligt hur alle man ombord springer till aktern. Vi blev givetvis nyfikna och sprang efter. Det gjorde vi helt ratt i da vi fick se bade delfiner och valar som hoppade upp och ner i vattnet.. precis som pa film! :)

Tredje och sista dagen var vi ganska rastlosa och tyckte det skulle bli ganska sa skont att komma "hem" igen. Vi snorklade dock en sista gang. Det var ratt sa haftigt eftersom personalen pa baten matade fiskarna. Det va verkligen fiskar overallt och det var nastan sa att de simmade pa oss.

Whitsundays var verkligen helt fantastiskt ! :)

Nar vi kom tillbaka bjod de till fest pa Phoenix for alla seglare. Vi hade lite forfest pa var "altan" tillsammans med tva hollandska killar som vi motte pa fraser och Sara och Linnea, de tva jatteharliga tjejerna som vi traffade i Noosa. Nar vi hade som allra roligast upptacker vi en lang pytonorm slingra sig fram bland loven. Vi tjejer tjot givetvis och laste in oss pa rummet en stund medan nagra puckokillar tog upp ormen och borjade kela med den! Val pa Phoenix motte vi nastan hela vart frasergang plus alla fran Whitsundays och dansade som aldrig forr! Det kandes lite som hemma pa Kronan, vi kande nastan alla pa baren. Detta blev en valdigt rolig kvall.

Idag har vi hangt vid lagunen med Sara och Linnea och imorgon aker vi vidare till vart sista stopp i Australien - Cairns. Den 30 januari flyger vi fran Cairns till Brisbane for att ta flyget till Nya Zealand.


Talk to you soon :)

6 kommentarer:

  1. Hej tjejer!
    Härligt att få ett livstecken från er igen! Vilka fantastiska bilder. Det känns som er resa bara blir bättre och bättre.... Kul med dans tillsammans med nyfunna kompisar. Fortsätt att njuta av er resa flickor och var väldigt rädda om er.

    Kram

    Mamma och Pappa Ehn

    SvaraRadera
  2. Tjena!

    Det later ju som att ni haft det helt otroligt harligt dar ute till havs! Se nu till att halla er friska och njut av era sista dagar i kangurernas land.

    Ses pa Nya Zeeland!

    Rikard

    SvaraRadera
  3. Hej tjejer!

    Åhhh vad Ni får vara med om!!Men mammas hjärta stannade när du ringde o sa: "vet du vad jag gjort mamma??? Näää!! Dykt med hajar!! Oj oj oj vad en mor får tåla!!

    Ha det fortsatt gott i Er härliga värme, här är mössan o vantarna ff sköna, 7 minus i morse, var som sagt väldigt rädda om Er, kram mamma Ann-Louise

    SvaraRadera
  4. Heja flickor!

    Avundas Er stora barriärrevet, det verkar jättefint. Men jag har tagit en prommenad
    borta hos Björn, det var också fint i sol-
    skenet.
    Fortsatt fin restur och var rädda om er.
    Britt

    SvaraRadera
  5. Haaj töser!
    Gud vilka underbara bilder och seglingen verkar ha varit underbar! ...stackars anna som dock inte fick dyka:(

    jag hoppas ni blir lika förälskade i nya zeeland som vi blev! njut ordentligt nu! här är det fortfarande kallt och jag fryser varje steg jag tar utomhus...(eller ja, så farligt kallt kanske det inte är)

    ha det underbart och ta hand om varandra!
    puss och kram från ida

    SvaraRadera
  6. Heej! låter som om seglingen var lyckad! synd att du inte fick dyka Anna men jag tror nog att Jossan snällt berättade allt som fanns att se där nere i havet =) här hemma har det snöat och blåst idag. puss & kraam Julia D

    SvaraRadera